Den spårlöse mannen

Nu finns Den spårlöse mannen – min senaste mysteriebok – i en näthandel nära dig! Text av mig, bilder av Theresa Andersson!

”Maya och Zach är Kyrkbyns mysterielösare. Nu har de fått ett brev från faster Debbie. Hon vill ha hjälp med att hitta Svante – en man som verkar vara spårlöst försvunnen.Barnen har redan löst två av byns mysterier och längtar efter ett nytt uppdrag.Med en gammal husvagn åker de till havsbadet i grannkommunen för att följa upp de ledtrådar de har.Där träffar de både hurtbullar, hjälpsam personal och den klantiga Familjen Stenkoll.Men varför är polisen så ovillig att hjälpa dem att hitta Svante? Och borde de ge upp sökandet, när det finns risk att stöta på maffian? Men Maya och Zach, som har tampats med både tjuvar och spöken, vägrar att låta sig stoppas. Samtidigt börjar de undra om inte vissa mysterier ska förbli olösta. Den spårlöse mannen är den tredje mysterieboken i serien om Maya och Zach i Kyrkbyn.”
Recension av Carola Forslund BTJ Häfte 2, 2020:
”Tur att Maya och Zach är modiga och vana att tampas med såväl tjuvar som
spöken från sina tidigare deckaräventyr. Boken vänder sig till barn mellan 8 och 11 år. Den har 135 sidor med stor text och svartvita illustrationer. Språket är rappt och kryddat med dialektalt Pitemål, likväl som engelska uttryck eftersom faster Debbie har bott i ”Amerikat”. Större delen av boken består av klurigt pusseldeckararbete kryddat
med humor, men i slutet blir det spännande på riktigt.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s