Mordnatt råder, tyst det är i husen

Snön vräker ner över Arvidsträsk när invånarna kring den lilla norrbottniska sjön samlas vid byagården för traditionsenlig lucköppning. Men bakom den första luckan väntar ett meddelande som får de äldre i byn att rysa av fasa – de som är gamla nog att minnas de hemska, ouppklarade morden fyrtio år tidigare. När nu hotet om ett nytt dödsfall sänker sig över bygden tvingas den pensionerade polisen Rolf Ström åter att jaga den mördare som gäckat honom så länge. Till sin hjälp för att lösa gåtorna i både nutid och dåtid får Rolf den nyinflyttade deckarförfattaren Riita Niemi, som suktat efter traktens mörker och enslighet. Under en kamp mot klockan måste Rolf och Riita ta reda på vem som ligger bakom hotet – innan någon av deras grannar dör. Och endast en sak är säker: att mördaren finns mitt ibland dem.

”Mordnatt råder, tyst det är i husen” är skriven av Sofia Rutbäck Eriksson och Mattias Boström. Tillsammans ligger de även bakom den humoristiska mysdeckarserien Katarinas eminenta detektivbyrå. Till sensommaren kommer nästa del i serien om personerna kring den lilla sjön i Arvidsträsk.

Rättigheter sålda till Norge och Danmark.

Sagt om boken:

”Rutbäck Eriksson & Boström är Sveriges nya klart lysande stjärnor för mys, skratt och finurliga intriger.” (Deckarförfattare Caroline Engvall)

”Det är bra skrivet. Och smittande humoristiskt … En av de mesta svenska deckartalangerna på senare år.” (Bengt Eriksson, Deckarlogg)

”Det här är löjligt välskrivet, vackert, vemodigt – ja, ibland riktigt sorgligt … Intrigen i sig är intressant och smart upplagd – men det är i just karaktärerna och berättelserna kring dem som bokens hjärta ligger och bultar.” (Peter Westberg, författare)

”Kan vara den smartaste lösningen någonsin. Som läsare hålls man på halster ända in i det sista.” (Agneta Krohn Strömshed, Boktipsare i Norrbotten)