Gröna Villan

När pensionärerna i Gröna Villan får höra att deras verksamhet ska läggas ned vänds hela deras vardag upp och ner. 

Alla har kommit till boendet ensamma, men de har tillsammans blivit till en grupp som inte längre kan tänka sig ett liv utan varandra. 

Men att få behålla gemenskapen kommer att kosta pengar, och när ingen annan ekonomisk väg är framkomlig får Gun en idé som innefattar en högst olaglig växtodling i källaren. Då hon presenterar sin plan tror alla att hon har blivit galen. Inte kan väl respektabla äldre ta till vad som helst för att få behålla zumba, fester och bokcirklar? Eller är det så att målen ibland helgar medlen?

Gröna Villan är en skruvad, fartfylld och varm berättelse om oväntad vänskap och om vikten av att hålla ihop och stå för det man tror på.

”Vilken härlig läsupplevelse! Jag skulle kunna ta med mig en flaska rödvin och bums flytta in  i Gröna villan.” – Karin Brunk Holmqvist

”Fyndigt, fartfyllt om vikten att hålla ihop och kämpa för det man tror på.” – Feminas bokhörna

”En rolig historia med lite samhällskritik insmugen mellan raderna.” – Ölandsbladet

”Språket här är oväntat rappt och roligt, och jag bara önskar att jag kan få hamna i ett liknande sammanhang när det är dags för mig att bli äldre en dag.” – Norrköpings Tidningar

”Dråpliga och allvarliga situationer omges ständigt av värme tack vare författarens kärlek till, och respekt för, den äldre generationen som bebor Gröna Villan. Hon bjuder dessutom på en riktig överraskning som ger ytterligare dimension till berättelsen.” 
– Bokrecensent Agneta Krohn Strömshed

Finns där böcker finns!