Om författaren

 

Sofia har älskat skrivande sedan hon lärde sig sina första bokstäver som barn. Efter fyra barnböcker varav en av dem – Änglabrorsan – publicerats på fem språk, blir hon under 2021 aktuell med sina första böcker för vuxna.

Debutromanen ”Som i ett vykort” släpptes 16 juni med LB förlag och har hittills varit väl emottagen bland såväl recensenter som övriga läsare.

Innan sommaren är slut släpps även de fyra första delarna i mysdeckarserien Katarinas eminenta detektivbyrå med Lind och Co: ”Gräset är alltid blodigare på andra sidan häcken”, ”Detektiv på hett plåttak”, ”Mord och gröna skogar” och ”Bättre dö än illa fäkta”. Resten av böckerna i serien kommer publiceras i ett rasande tempo, så det är bara att hänga med. Böckerna om privatdetektiv Katarina Zapp skrivs i samarbete med Mattias Boström – författare, förläggare och Sherlock Holmes-expert. 

Vill du följa hennes skrivande på nära håll, gilla Sofia Rutbäck Eriksson – Författare på Facebook eller följ henne på @sofiarutbackerikssonforfattar på Instagram, där hon är mest aktiv.

For foreign rights requests – contact Johan Almqvist at Tapir Literary Agency. http://www.tapiragency.com