Om författaren

inne1Sofia Rutbäck Eriksson skriver böcker med det lilla extra.

Sofia bor med sin familj i Rutvik – Luleå. Hon har egentligen skrivit sedan barnsben men valde att rikta in sig på barnböcker för 12 år sedan då hennes första syskonbarn föddes. Det som började som egen-inplastade böcker för lille Elliot blev en utgiven bok och mersmak för skrivande.

Därefter skrev hon de mysiga mysterieböckerna om Maya och Zach i Kyrkbyn:

Mysteriet med det försvunna Jesusbarnet – en julkalender i 24 kapitel som baseras på ett verkligt mysterium. Den läses flitigt av barn i Luleå-området för att mysa inför julen och samtidigt lära sig om sin närmiljö.

Spökbackens hemlighet – fortsättning där Maya och Zach utreder mystiska händelser i den så kallade Spökbacken; även den en lokalt mytomspunnen plats.

Den spårlöse mannen – tredje mysterieboken i serien med planerad utgivning sommaren 2019. Denna gång tar en försvunnen man Maya och Zach till Piteå Havsbad.

Senast publicerade boken: Änglabrorsan en bok för barn mellan 3-6 år eller alla som har förlorat någon. Skriven efter att författaren förlorat sin son Alfie.

2021 blir Sofia aktuell med sin debutroman som utspelar sig i Gammelstad Kyrkstad, samt två cozy crime serier tillsammans med Lind & Co.

Vill du följa hennes skrivande på nära håll, gilla Sofia Rutbäck Eriksson – Författare på Facebook eller följ henne på @sofiarutbackerikssonforfattar på Instagram, där hon är mest aktiv.