Om författaren

Efter fyra barnböcker, varav Änglabrorsan översatts till fyra språk, blev Sofia Rutbäck Eriksson under 2021 aktuell med sina första böcker för vuxna.

”Som i ett vykort”- debutromanen som släpptes med LB förlag har blivit uppmärksammad i Aftonbladet Söndag, Femina och NSD, samt var en del av en programpunkt på Bokmässan 2021 med Malou von Sivers som moderator.

Mysdeckarserien ”Katarinas eminenta detektivbyrå” släpps med bokförlaget Lind & Co. Första delen ”Gräset är alltid blodigare på andra sidan häcken” har legat på Storytels och Akademibokhandelns topplista och hyllats av bland andra Johan Anderblad – boktipsare för TV4 och Catharina Ingelman Sundberg, författaren bakom Pensionärsligan. 

Ljudbokssuccén ”Mordnatt råder, tyst det är i huset” toppade streamingtjänsterna Storytels och Nextorys lyssningslistor, samt trendade på Bookbeat hela december 2021. Uppföljaren i pusseldeckarserien ”Arvidsträsk” släpptes sommaren 2022.

Böckerna om ”Katarinas eminenta detektivbyrå” och ”Arvidsträsk” skrivs i samarbete med Mattias Boström – författare, förläggare och Sherlock Holmes-expert. 

Facebook:
Sofia Rutbäck Eriksson – Författare 

Instagram: @sofiarutbackerikssonforfattar